Program : L-V: 8.00-20.00
  Telefon : 0726.366.370

Geriatrie – Gerontologie

DR. MOVILEANU TAMARA

Medic specialist Geriatrie – Gerontologie
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Program de lucru :

 • Luni: 15:30 – 19:30
 • Miercuri : 15:30 – 19:30
 • Joi: 09:00 – 12:00

 

GERIATRIE – GERONTOLOGIE - Dr. MOVILEANU TAMARA - servicii si tarife (dati clic pe bara pentru deschidere tabel)
COD DENUMIRE PRET
350 CONSULTATIE INITIALA 290
351 CONSULTATIE DE CONTROL 150
352 CONSILIERE PERSONALIZATA 350
353 PACHET CONSULTATIE INITIALA +
CONSILIERE PERSONALIZATA +
CONSULTATIE CONTROL
560
354 INTERPRETARE ANALIZE 50

Consiliere „anti-aging”:  

Despre „fenomenul imbatranirii” si cum il putem  incetini

De ce imbatranim?

Imbatranirea este un fapt normal, un „dat” al vietii. Filosofic vorbind incepem sa imbatranim din momentul in care ne nastem, practic insa resimtim acest lucru dupa o anumita varsta, in urma proceselor de uzura care vor conduce in final la diverse afectiuni. Viteza si gradul de uzura, precum si genul afectiunilor sunt diferite insa de la o persoana la alta.

Ce ne face sa imbatranim „diferit”?

Se considera ca „modelul” propriu de imbatranire reprezinta o combinatie intre zestrea genetica si factorii externi (de mediu), cei care vor actiona asupra organismului de-a lungul vietii.

Daca „mostenirea genetica” poate fi considerata oarecum „nemodificabila”, factorii de mediu depind in mare masura de fiecare dintre noi si pot fi influentati (sunt „modificabili); ne putem alege stilul de viata: cum mancam, cata miscare facem, cum ne ferim de obiceiurile nesanatoase, cum prevenim sau tratam din timp posibilele afectiuni si nu in ultimul rand cum relationam si cat de pozitiv gandim.

Din acest motiv, in timp ce varsta cronologica, cea „din buletin”, este aceeasi pentru toate persoanele nascute in acelasi an, varsta biologica, psihologica sau sociala a acelorasi persoane poate diferi foarte mult.

Putem incetini acest proces?

Cu alte cuvinte, „am putea sa ne simtim cat mai mult timp tineri si sanatosi?”. Categoric da, cu conditia unei abordari proactive a propriei sanatati si stari de bine. Se spune ca intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi. Odata ce ati constientizat acest lucru, demersul este mult mai usor si mai corect de indeplinit apeland la ajutorul unui specialist geriatru.

Programul personalizat  de consiliere „anti-aging”

Ce va propunem:

O evaluare integrativa a starii de sanatate actuale, a factorilor de risc individuali si un plan personalizat de preventie si tratament.

Cui se adreseaza:

In principiu tuturor persoanelor din grupa de varsta 40-65 de ani care doresc sa preintampine procesele de imbatranire accelerata sau patologica.

 In ce consta:

 • Intocmirea unui dosar personalizat: „dosarul tau de sanatate”, prin analizarea cu atentie a istoricului medical familial si personal, precum si a stilului obisnuit de viata; acolo unde se considera necesar, va vor fi recomandate analize si teste medicale suplimentare.
 • Stabilirea unei strategii anti-aging, care sa includa imbunatatirea stilului de viata, un plan personalizat de nutritie si miscare, adaptat factorilor de risc sau afectiunilor deja existente, precum si identificarea terapiei adecvate.
 • Planul de urmarire periodica a rezultatelor.

Structura programului:

 • Anamneza detaliata
 • Examen clinic general
 • Recomandari investigatii paraclinice si de laborator
 • Estimarea riscurilor specifice (metabolic, cardio-vascular, osteoporoza etc)
 • Strategie medicala personalizata (educatie medicala si recomandari de tratament).

 

CLOSE
CLOSE