Program : L-V: 8.00-20.00
  Telefon : 0726.366.370

geriatric centrul medicala rom med 2000

Consiliere„anti-aging”: despre „fenomenul imbatranirii” si cum il putem incetini

geriatric

De ce imbatranim?

Imbatranirea este un fapt normal, un „dat” al vietii. Filosofic vorbind incepem sa imbatranim din momentul in care ne nastem, practic insa resimtim acest lucru dupa o anumita varsta, in urma proceselor de uzura care vor conduce in final la diverse afectiuni. Viteza si gradul de uzura, precum si genul afectiunilor sunt diferite insa de la o persoana la alta.

Ce ne face sa imbatranim „diferit”?

Se considera ca „modelul” propriu de imbatranire reprezinta o combinatie intre zestrea genetica si factorii externi (de mediu), cei care vor actiona asupra organismului de-a lungul vietii.

Daca „mostenirea genetica” poate fi considerata oarecum „nemodificabila”, factorii de mediu depind in mare masura de fiecare dintre noi si pot fi influentati (sunt „modificabili); ne putem alege stilul de viata: cum mancam, cata miscare facem, cum ne ferim de obiceiurile nesanatoase, cum prevenim sau tratam din timp posibilele afectiuni si nu in ultimul rand cum relationam si cat de pozitiv gandim.

Din acest motiv, in timp ce varsta cronologica, cea „din buletin”, este aceeasi pentru toate persoanele nascute in acelasi an, varsta biologica, psihologica sau sociala a acelorasi persoane poate diferi foarte mult.

Putem incetini acest proces?

Cu alte cuvinte, „am putea sa ne simtim cat mai mult timp tineri si sanatosi?”. Categoric da,  cu conditia unei abordari proactive a propriei sanatati si stari de bine. Se spune ca intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi. Odata ce ati constientizat acest lucru, demersul este mult mai usor si mai corect de indeplinit apeland la ajutorul unui specialist geriatru.


Program de consiliere personalizata „anti-aging”

pret: 200 LEI (durata consultatiei 60 minute)


MOVILEANU TAMARA
Medic specialist Geriatrie-Gerontologie,
Medic rezident IV Diabet, nutritie si boli metabolice

 

Lasă un răspuns

CLOSE
CLOSE