Program : L-V: 8.00-20.00
  Telefon : 0726.366.370

Medic

Dr. Rusu Alice

In 28 IULIE 2013 a fost incheiat programul “ZILELE PROTECTIEI SOLARE”

Programul a avut ca obiectiv depistarea precoce a cancerului de piele.
Pe parcursul derularii programului “ZILELE PROTECTIEI SOLARE” Centrul Medical ROM MED 2000 , a oferit consultatii si dermatoscopii GRATUITE.
Au beneficiat de consult clinic si dermatoscopic GRATUIT 71 de pacienti. Au fost persoane cu varsta cuprinsa intre 7 si 82 de ani, elevi, studenti, salariati, pensionari, persoane din Bucuresti si din provincie.

Este de apreciat faptul ca tot mai multi oameni incep sa inteleaga rolul controlului periodic al leziunilor cutanate pe o parte, efectul nociv al radiatiilor solare si modul al fotoprotectiei pe de alta parte.

Din fericire nu au fost descoperite leziuni precanceroase si mai ales nu au fost diagnosticate cancere cutanate.
Au fost diagnosticate insa nevi (alunite) ce impun un control clinic si dermatoscopic la 6 luni sau la 1 an.

Ii multumim firmei Rosh – Posse pentru increderea acordata si speram ca acesta a fost doar inceputul unei bune colaborari!
Multumim dnei Doctor RUSU ALICE!

Multumim pacientilor pentru ca ne-au ales si ii asteptam cu drag si profesionalism si in continuare, reamintind inalta calificare si profesionalismul medicilor nostrii, ce lucreaza si in marile spitale bucurestene.

Pentru a nu neglija o problema de acest gen, care va nelinisteste, va invitam in continuare in Clinica noastra, oferindu-va urmatorul pachet medical:
Consultatie + GRATUIT dermatoscopie.


CENTRUL MEDICAL ROM MED 2000 PARTICIPA LA PROGRAMUL: ZILELE PROTECTIEI SOLARE

In perioada 7 mai- 30 iunie beneficiaza de o consultatie GRATUITA la dermatolog pentru verificarea alunitelor tale!

Peste 100 de medici dermatologi parteneri din 18 orase, participa la Zilele Protectiei Solare, eveniment national de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

CONSULTATIILE vor fi acordate GRATUIT cu DERMATOSCOPUL de catre
Dr. RUSU ALICE
Medic primar dermato-venerolog
Cercetator stiintific principal grad II
Doctor in stiinte medicale

Programul se desfasoara in perioada 13 mai 2013 – 30 iunie 2013 , in zilele de luni si vineri intre orele 15.30 – 16.30 cu programare telefonica.

3 MOTIVE PENTRU A PARTICIPA LA ZILELE PROTECTIEI SOLARE

 1. Melanomul – un cancer in crestere in Europa, cauzat de expunerea neprotejata la soare

  “Melanomul malign este una din cele mai agresive tumori maligne. Se dezvoltă pe seama melanocitelor sau a celulelor nevice şi poate porni dintr-un tegument sănătos, dintr-un nev nevo-celular displazic, joncţional, sau dintr-un nev albastru. Apare cel mai frecvent la nivel cutanat, dar se poate prezenta în orice ţesut ce conţine celule pigmentare. La sexul feminin s-au observat localizări frecvente la nivelul membrelor inferioare, iar la sexul masculin la nivelul trunchiului.
  Melanomul malign are o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, de aceea recomandam periodic un consult de specialitate al alunitelor suspecte la medicul dermatolog, si sustinem Campania nationala Zilele Protectiei Solare.”

 2. Date ingrijoratoare privind expunerea la soare:

  • 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt in Europa Centrala si de Est¹
  • 30% dintre romani nu folosesc niciodata protectie solara³
  • 10% dintre romani folosesc protectie solara pe toata durata verii³
  • 5% dintre romani folosesc protectie solara zilnic.³
  • 70% dintre adolescenti nu folosesc protectie solara.⁴
  “In anul 2010, laboratoarele La Roche-Posay Romania au realizat un studiu privind comportamentul romanilor la soare, modul de utilizare al produselor de protectie solara si motivele de prescriere pentru un fotoprotector. Studiul a urmarit sa determine comportamentul pacientilor romani in timpul expunerii la soare. Rezultatele sunt ingrijoratoare la nivel de tara.
  Cum 90% dintre cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile⁵, ne dorim ca prin campania Zilele Protectiei Solare sa crestem gradul de constientizare al romanilor privind riscurile unei expuneri neprotejate la soare si sa cream un obicei din folosirea regulata a produselor de fotoprotectie. De asemenea, sfatuim populatia sa consulte un medic dermatolog cel putin o data pe an.”

 3. Demonstrat clinic! Protectia solara ajuta la prevenirea melanomului intr-un mod eficient

  Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului. Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.
  De 30 de ani La Roche-Posay este implicat alaturi de comunitatea stiintifica pentru a promova protectia solara in lume. De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaboreaza cu dermatologi la nivel international pentru a crea produse de ingrijire si machiaj, avand la baza apa termala La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din intreaga lume recomanda zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.

CLOSE
CLOSE